Bejelentés


Erste Bank Minden, ami bank!

Szavazás


LinkekCégtörténet - dinamikus növekedésAz Erste Nyugdíjpénztár (1995) névadó partnere az ERSTE BANK HUNGARY NYRT. a nemzetközi Erste Bank Csoport tagja, amelynek anyaintézete a száznyolcvan éves hagyományokkal rendelkező osztrák Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG. Az Erste Bank 1997 óta van jelen Magyarországon, megjelenését követően névadóként átvette a jogelőd Mezőbank Önkéntes Nyugdíjpénztárának működtetését és 1998-ban megalapította magánpénztári ágazatát is. Az Erste Nyugdíjpénztár mára a közel 100 ezer tagjával és 60 milliárd forintos vagyonával a hazai nyugdíjpénztári piac egyik meghatározó pénztárává vált.

Az Erste Bank Csoport nemzetközi tapasztalata és az Erste Bank Hungary Nyrt. hazai piacon megalapozott pénzügyi és szolgáltatói háttere és tőkeereje garantálja, hogy az Erste Nyugdíjpénztár a pénztártagjai nyugdíjcélú megtakarításait a lehető legnagyobb hozzáértéssel és biztonsággal kezelje.
Az Erste Nyugdíjpénztár célja, hogy megfeleljen a legmagasabb minőségi elvárásoknak, valamint az új és korszerű nyilvántartási rendszerével és munkatársai felkészültségével biztosítsa azt, hogy a Nyugdíjpénztárának tagjai a pénztári ügyeiket gyorsan és hatékonyan, akár a nap 24 órájában intézhessék.
A nyugdíjrendszer felépítése


Egy jól működő nyugdíjrendszer feladata, hogy nyugdíjas éveinkben is megfelelő anyagi erőforrások álljanak a rendelkezésünkre a korábban megszokott életszínvonalunk megőrzéséhez. A magyarországi nyugdíjrendszer kötelező és önkéntes elemeket is tartalmaz, valamennyi elemének közös jellemzője, hogy az aktív éveink során szerzett, leadózott jövedelmünk egy részéről kell lemondanunk azért, hogy a nyugdíjas éveinkben is, az egyéni igényeinkhez igazodó, kiegészítő jövedelemhez és biztonsághoz jussunk.

A magyar nyugdíjrendszer kötelező elemei:


I. pillér: Társadalombiztosítás
II. pillér: Magánnyugdíjpénztár

Önkéntes (öngondoskodási) elemek:


III. pillér: Önkéntes nyugdíjpénztár
IV. pillér: Megtakarítási számla
V. pillér: Élet- és nyugdíjbiztosításokA magánnyugdíjpénztár
A nyugdíjrendszer II. pillére a Magánnyugdíjpénztár, melynek az aktív állampolgárok egy része önkéntes döntéssel, míg mások kötelező jelleggel (pályakezdők) lettek részesei. A magánpénztári tagjaink a befizetendő társadalombiztosítási járulékuk egy részét, saját magánpénztári számlájukra (tagdíj) utalják át azért, hogy részben kompenzálni tudják a nyugdíjba vonulást követő éveik jövedelemcsökkenését.

Az Erste Nyugdíjpénztár küldetése a hosszú távú értékteremtés és biztonság a pénztártagok számára. A pénztártagok a beérkező tagdíjbefizetéseket és a befektetések hozamát az egyéni számlákon folyamatosan nyomonkövethetik.

Mivel magánpénztártagjaink a nyugdíjjárulékaik egy részét (1,5 %) az államnak, másik részét (8%) a magánnyugdíjpénztárunknak (tagdíj) fizetik meg, a nyugdíjat is e két forrásból kapják majd.

Kik lehetnek tagjai a magánnyugdíjpénztárnak?
A magánpénztári tagság, kötelező minden 35 év alatti pályakezdő munkavállaló részére, ők a munkába állást követő 15 napon belül kötelesek magánpénztárt választani.

A 30 év alatti munkavállalóknak lehetőségük van arra, hogy amennyiben ezt még nem tették meg, önkéntes döntésük alapján csatlakozzanak a magánnyugdíjpénztári rendszerhez.

A magánnyugdíjpénztár előnyei
Nem jelent többletkiadást, a kötelezően levont nyugdíjjárulék, egyszerű átcsoportosításáról van szó.
Kamatadó-mentes megtakarítás, ugyanis a jóváírt hozamok után nincs kamatadó fizetési kötelezettség.
Magas hozam, mérsékelt kockázat, kiemelkedő hozamteljesítményű vagyonkezelés.
Az egyéni számlákon lévő megtakarítás árfolyamának alakulása naponta figyelemmel kísérhető és ellenőrizhető.
Örökölhető megtakarítás, mely felett kizárólag a kedvezményezett(-ek), vagy a törvényes örökösök rendelkezhetnek.
A tagdíj mind a pénztártag, mind annak munkáltatója által +2%-kal kiegészíthető.
Állami hozamgarancia-vállalás az egyéni számla védelmében.
Miért ajánljuk az Erste Nyugdíjpénztár magánnyugdíjpénztári ágazatát?

Kiemelkedő hosszú távú hozamok
Országos elérhetőség
Az Erste Bank több mint 200 bankfiókjában, közös banki és nyugdíjpénztári ügyintézés

Választható portfólió


Az Erste Nyugdíjpénztár magánnyugdíjpénztári ágazata 2008. január 1-től bevezette a választható portfólió rendszerét. Ez azt jelenti, hogy ezután a pénztártag határozhatja meg, hogy – a nyugdíjba vonulásig hátralévő évek figyelembe vételével - megtakarításaikban milyen kockázati szintet vállal, az általunk kínált befektetési lehetőségek közül melyik portfóliót választja.

Klasszikus portfólió A legkevésbé kockázatos, kizárólag állampapírt tartalmazó klasszikus portfólió a másik két portfólióhoz képest magasabb hozam


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!